Καφές με Γάλα
Πόσα διαφορετικά είδη και πώς τα ξεχωρίζεις
Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να απολαύσουν τον καφέ τους, είτε ζεστό, είτε κρύο με γάλα. Ξέρατε εκτός από τους δημοφιλείς cappuccino & freddo cappuccino τι άλλες εναλλακτικές έχουμε αν συνδυάσουμε τον αγαπημένο μας Segafredo espresso με γάλα; Ανάλογα με την ποσότητα, την πυκνότητα και τη θερμοκρασία του γάλακτος, το αποτέλεσμα κάθε φορά θα είναι και ένα άλλο ρόφημα. Ας τα μάθουμε μαζί.
Cappuccino
Κουκουλώνουμε τον espresso μας με αφρόγαλα. Άλλωστε ως γνωστό, το ρόφημα αυτό πήρε το όνομά του από την κουκούλα των Φραγκισκανών μοναχών. Η αναλογία καφέ – γάλα είναι 50:50. Και κάτι ενδιαφέρον, στην Ιταλία συνοδεύει το πρωινό και σπανίως σερβίρεται μετά τις 10:00.
Latte
Εκτός από αφρόγαλα, προστίθεται και γάλα στον espresso με τη συνηθισμένη αναλογία να είναι δύο μέρη γάλακτος για ένα μέρος καφέ. Όμως, μην το ζητήσετε έτσι στην Ιταλία γιατί θα σας σερβίρουν σκέτο γάλα (latte σημαίνει γάλα στα ιταλικά).
Macchiato
Στον espresso προσθέτουμε λίγο (συνήθως μια κουταλιά) αφρόγαλα και ο καφές παίρνει ελάχιστα χρώμα, άλλωστε αυτό σημαίνει και στα ιταλικά, σημαδεμένος.
Flat White
Σε αυτή την παραλλαγή το αφρόγαλα ενσωματώνεται με τον esrpesso και άρα έχουμε ένα πιο επίπεδο αποτέλεσμα.
Mochaccino
Ο συνδυασμός espresso και ζεστής σοκολάτας με γάλα.
Con pana
Εspresso με μία κουταλιά σαντιγί
Οπότε όποιον συνδυασμό και αν επιλέγετε, φροντίστε η βάση να είναι ένας καλός εσπρέσσο οπως ο Segafredo.