Καφές σε όλες τις μορφές

Εσύ πώς φτιάχνεις τον αγαπημένο σου;

Ο καφές για κάθε έναν από εμάς είναι και κάτι διαφορετικό, είναι αγάπη, συνήθεια, ανάγκη, ιεροτελεστία. Άλλωστε καθένας μας κάνει και διαφορετικές επιλογές. Διαλέγει κρύο ή ζεστό, γλυκό ή σκέτο, με γάλα ή χωρίς. Έτσι διαφορετικοί είναι και οι τρόποι που επιλέγουμε να παρασκευάσουμε τον καφέ μας. Οι επιλογές αρκετές: αλεσμένος, σε κόκκους, ή κάψουλες; Και κάθε επιλογή έχει και τα πλεονεκτήματά της.

Ο καφές σε κόκκους μας δίνει μεγαλύτερη επιλογή σε ποικιλίες, εύκολη αποθήκευση, αν γίνεται βέβαια σωστά, και έναν καφέ με άρωμα και γεύση. Βέβαια, χρειάζεται να προηγηθούν και τα ανάλογα βήματα, να αλεθεί σωστά, να εκχυλιστεί στη σωστή θερμοκρασία και χρόνο, ενώ μας δίνει και μια ευελιξία στην μηχανή παρασκευής του. Αντίστοιχα, ο αλεσμένος καφές, μπορεί να αποδειχθεί πιο οικονομικός αν αγοραστεί σε ποσότητα, απλώς πρέπει να φροντίσουμε για τη σωστή αποθήκευσή του για να μην χάσει το άρωμα και τη γεύση του. Και ας μην ξεχνάμε τις κάψουλες, οι οποίες αποτελούν μια γρήγορη στην παρασκευή λύση, αφού απλά τοποθετούμε την επιλεγμένη ποικιλία στην αντίστοιχη μηχανή και απολαμβάνουμε. 

Πλέον και οι 3 κατηγορίες διαθέτουν αμέτρητες επιλογές για να βρούμε αυτή που μας ταιριάζει, ενώ οι περισσότεροι παρασκευαστές φροντίζουν να προσφέρουν προϊόντα που καλύπτουν κάθε μέθοδο. Η Segafredo πχ. διαθέτει περίπου 10 διαφορετικές επιλογές σε κάψουλες αλουμινίου, ενώ μπορούμε να βρούμε την ποιότητα και εμπειρία του ιταλικού espresso και σε αλεσμένο και σε κόκκους. Η επιλογή είναι στο χέρι μας!