Κρύο καφέ όλες τις εποχές
Πώς να φτιάξετε απολαυστικό freddo espresso στο σπίτι
Στην Ελλάδα, αγαπάμε τον κρύο καφέ, μπορούμε να πούμε ακόμα ότι είναι δική μας εφεύρεση, από τον φραπέ παλιότερα, στον freddo espresso των τελευταίων δεκαετιών, ο παγωμένος καφές δεν είναι απλά τάση, αλλά για πολλούς, καθημερινή απόλαυση. Και τώρα, μετά από τα δύσκολα 2 χρόνια της πανδημίας και την παραμονή στο σπίτι, ο Έλληνας, έγινε και barista προκειμένου να μην του λείψει αυτή η αγαπημένη συνήθεια.
Η παρασκευή του κρύου καφέ, δυσκολεύει κάποιους, αλλά εμείς ξέρουμε τα μυστικά και σας παρουσιάζουμε εδώ με απλά βήματα πώς να φτιάξετε έναν απολαυστικό freddo espresso σπίτι.
Αν έχετε μηχανή για αλουμινένιες κάψουλες, επιλέξτε την αγαπημένη σας ποικιλία Segafredo, π.χ. Classico, και ετοιμάστε 2 δόσεις espresso. Αν πάλι έχετε μηχανή αλεσμένου καφέ, ο Storia ή Arabica θα είναι η επιλογή σας. Το μυστικό είναι στην μετατροπή του ζεστού καφέ σε κρύο. Σε μεταλλικό σέικερ με 3-4 παγάκια ρίξτε τον ζεστό καφέ μαζί με την ποσότητα ζάχαρης που επιθυμείτε και χτυπήστε το για λίγη ώρα. Μεταφέρετε το ρόφημα σε ένα ποτήρι με 3-4 παγάκια και απολαύστε με ένα μεταλλικό καλαμάκι.